Om oss

Lång erfarenhet

AB Berjo Material är ett cirka 70 år gammalt företag. Den största delen av denna tid har vi sysslat med komponenter till byggindustrin, Vi har dessutom haft en omfattande postorderverksamhet.

Lokal verkstad & Produktion

I Fristad tillverkar och måttanpassar vi enklare produkter. En mer omfattande produktion sker i verkstäder knutna till oss.

Brett sortiment

Vi levererar beslag och komponenter till dörr, fönster och portindustrin. Bland produkterna finns även ett brett sortiment av beslag inom byggnadsvård.

OM OSS

AB Berjo Material

I slutet av 40-talet började grundaren Bertil Jogner att sälja olika typer av beslag till den svenska tillverkningsindustrin. Han gav under många år ut en omfattande katalog med beslag och andra industriförnödenheter. Produkterna har huvudsakligen hämtats från Europa men även viss import från Asien har förekommit. Sedan många år finns även en mekanisk verkstad knuten till AB Berjo Material, där viss egen produktion förekommer. De enskilt största egentillverkade produkterna har varit solur och byggnadsbeslag.

De första 60 åren låg företaget i Borås men sedan 2012 finns vi i Fristad, strax norr om Borås. Vi förfogar idag över moderna kontors och lagerbyggnader. I byggnaden bedrivs även enklare produktion. AB Berjo Material har förändrats med tiden, vårt sortiment har specialiserats och vi söker aktivt efter nya produkter och marknader. Några av de senaste produkttillskotten är dolda gångjärn och tätningströsklar.

Alltid hög kvalité

Vi arbetar i huvudsak med ett fåtal väl utvalda leverantörer. Våra produkter har sitt ursprung i huvudsakligen Tyskland, Schweiz och Sverige. Vi är specialister när det kommer till dörrar, portar, grindar samt kulturbeslag. Våra produkter finns hos de ledande dörr, port samt grindtillverkarna. Våra kulturbeslag återfinns i varierande miljöer där byggnadsvård är det primära. Vi har specialiserat oss på kvalitetsprodukter inom segmentet rörliga delar. Det är oftast inom segmentet rörliga delar som en produkts kvalité ger sig tillkänna. Genom att erbjuda hög kvalité på rörliga delar så håller produkten längre samt eventuellt efterarbete uteblir eller flyttas fram.

Produktutbud

Ett urval av våra produkter

Skriv in sökord/art.nr och klicka på enter

Call Now ButtonRing oss!